5 fif til snerydningen

At rydde sne står ofte nederst på listen over glæderne for husejere. Men når det sner, er der ingen vej udenom. Og glæd dig over, at det er gratis motion og frisk luft.

Her får du fem gode råd til, hvordan du hurtigt og let får skovlen under sneen, så du kan bruge din tid på noget af det, du kan lide.

  1. Drop den almindelige vejsalt. Saltlage er billigere og virker hurtigere. Bland 1 del salt med 4 dele lunkent vand – og brug en vandkande med spreder, når du hælder det ud over fortovet og havegangen.

  2. Tjek vejrudsigten! Det er lettere at rydde sne om morgenen, hvis du har saltet eller gruset aftenen før, sneen faldt.

  3. Invester i en bred sneskraber af plastik og drop den klassiske skovl. Det sparer dig for tid og kræfter.

  4. Skovl sneen på tværs af dit fortorv. På den måde skubber du sneen ud i en vold ved siden af fortovet – til mindst gene for fodgængere. Husk at lave en lille passage, hvis volden er lang.

  5. Sne på buske og træer vil på sigt falde ned – og så skal du ud igen. Brug en kost til at feje den værste sne af buske og træer over dit fortorv/havegang – så sparer du måske en tur med skovl og skraber.