Lune boller til hyggetid

Dagene bliver snart kortere og mørkere – og vi skal vinke farvel og på gensyn til sommeren. Det er lidt trist, men heldigvis kan vi også hygge os indendøre.

Efteråret er oplagt til at  at bage boller på en helt almindelig mandag morgen. Duften og smagen af en nybagt bolle gør virkelig noget godt for starten på din dag.

Med denne opskrift bliver lune boller til morgenmaden en hverdagsluksus. Det kræver blot, at du bruger 5 minutter aftenen før på at blande dejen i en skål, et par minutters forberedelse om morgenen –  og så passer de sig selv i ovnen, mens du tager dit morgenbrusebad. Alle ingredienser kan købes i din lokale Netto eller Meny.

Hurtige hverdagsboller

Cirka 2O stk.

  • 3O gram gær
  • O,7 liter vand
  • 1O gram salt
  • 1OO gram havregryn
  •  7OO-8OO gram hvedemel


Aften:

Opløs gæren i vandet.
Tilføj salt og rør det godt ud i væsken.
Nu tilføjer du havregryn og det meste af melet og rører rundt, indtil du har en godt klistret dej. Der er ingen grund til at ælte med hænderne – det er nok med skeen.

Dæk skålen med  plastfolie eller en tallerken og sæt den i køleskabet natten over.

Morgen:

Tænd ovnen på 24O grader varmluft.

Brug to skeer til at sætte boller af på en bageplade med bagepapir – de skal bare være rustikt “bolleformede”.

Lav det antal, du ønsker – resten af dejen kan stå i køleskabet til i morgen, hvor du kan bage igen.

Du kan pensle dem med mælk eller vand … men de bliver også fine uden.

Bag bollerne i fem minutter på 24O grader. Skru derefter ned til 21O grader og bag dem yderligere i 15-2O minutter, mens du er i bad.
(Du kan også starte på 21O grader og bage dem i alt 25-3O minutter – den hårde startvarme giver dog en ekstra sprød skorpe).

Voila … så er der nybagte boller.